UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

• Thea Bongers benoemd tot voorzitter raad van toezicht 't Heem

Thea Bongers (61) is met ingang van 15 november 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van zorgstichting ’t Heem in Udenhout. Zij volgt Ad Goos op, die na twee statutaire zittingstermijnen van elk vier jaar inmiddels afscheid heeft genomen.

• Robert van Schijndel nieuwe programmadirecteur A.R.T.Z.

Robert van Schijndel is per 18 november benoemd tot programmadirecteur Alliantie Regionale Topzorg (A.R.T.Z.). Hij gaat zich inzetten om dit samenwerkingsverband tussen verschillende ziekenhuizen verder te verdiepen en waar mogelijk te verbreden, zo laat de organisatie weten.

• Strijd tegen superbacteriën wil niet vlotten

In de strijd tegen bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica heeft Europa tot nu toe weinig vooruitgang geboekt. In de veehouderij gaat het weliswaar de goede kant op, maar er zijn nauwelijks aanwijzingen dat het gevaar van resistente 'superbacteriën' voor de volksgezondheid is ingedamd, schrijft de Europese Rekenkamer in een rapport. De Europese Commissie en de EU-landen moeten meer doen tegen deze "groeiende dreiging", is de aanbeveling.

• Duitsland verplicht inenting tegen mazelen

Duitsland gaat ouders verplichten hun kinderen in te enten tegen mazelen. De Bondsdag keurde donderdag een voorstel goed van minister Jens Spahn (Volksgezondheid) dat in maart 2020 van kracht moet worden.

• Beeldzorg wordt reguliere zorg bij Carintreggeland

Na een succesvolle pilot gaat Carintreggeland beeldzorg vanaf 2020 als reguliere zorgactiviteit aanbieden. De Twentse woonzorgaanbieder wil hiermee inspelen op de veranderende zorgvraag in de regio.

• Jongeren kritischer op abortus dan hun ouders

Nederlandse twintigers en dertigers denken behoudender over zaken als abortus en euthanasie dan de generaties voor hen. Dat is een trendbreuk: tot nu toe werd ons land juist steeds progressiever, meldt het AD.

• Geneesmiddelenagentschap opent nieuwe pand

Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) opent vrijdag de deuren van zijn nieuwe pand aan de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw telt negentien verdiepingen, heeft 1300 werkplekken en negentien vergaderzalen.

• Nieuw nationaal ziekenhuis voor Curaçao

Op Curaçao gaan vrijdag alle patiënten van het Sint Elisabeth Hospitaal over naar een nieuw nationaal ziekenhuis, het Curaçao Medical Center (CMC). Dat gebeurt via een speciale bovengrondse tunnel met airconditioning.

• 'Met een slimme aanpak is de cloud voor ziekenhuizen goedkoper'

Anders dan vaak wordt gedacht, kun je als ziekenhuis fors besparen met de overgang naar de cloud. Dat zeggen adviseurs van KPMG in Zorgvisie. Maar dan moet je wel precies weten wat je wilt.

• Kwaliteitsstandaard voor psychosociale problemen bij somatische ziekte

Een op de drie patiënten met een (chronische) somatische ziekte krijgt last van psychosociale problemen. Om dan betere zorg te kunnen bieden, is een kwaliteitsstandaard ontwikkeld. Deze is getoetst door het Zorginstituut Nederland.