UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Robot lost roostergaten op: minder dwang en meer gevulde diensten

    Ouderenzorgorganisatie Vitalis heeft met verstoringsrobot Rob Otmans twee vliegen in één klap gevangen. In minder dan een jaar tijd zijn er 5.000 roosterverstoringen opgelost en is de personele inzet per geval van anderhalf uur naar nul minuten teruggedrongen. “De dwang is verdwenen, de invullingsgraad per dienst is hoger en er blijven meer netto zorguren over”, vertelt Jeroen Swanen, directeur flex en manager strategisch HR.

  • Sjaak Wijma: ‘Maak pakketbeheer basisverzekering inclusiever’

    Op dit moment heeft 25 procent van de Nederlandse bevolking een eerste of tweede generatie migratieachtergrond. “Dat is een grote groep. Diversiteit moet daarom een plek krijgen in het beoordelingskader voor pakketbeheer,” vindt voorzitter van Zorginstituut Nederland (ZiN) Sjaak Wijma.

  • Dringende noodzaak voor waardegedreven bekostiging ontbreekt

    Alle partijen in de zorg herkennen de uitdagingen op het gebied van de financiering van passende zorg. Maar een waardegedreven bekostiging wordt op dit moment niet als de oplossing gezien, zegt promovendus Thomas Reindersma naar aanleiding van zijn onderzoek naar alternatieve vormen van bekostiging in de oncologische zorg.

  • 'Psychiatrische patiënten slachtoffer van preferentiebeleid zorgverzekeraars'

    Psychiatrische patiënten hebben steeds vaker te maken met wisselingen van medicijnen. Volgens de Nationale Geneesmiddelen Monitor komt dit door het preferentiebeleid van zorgverzekeraars, waardoor zij kiezen voor het goedkoopste alternatief. Vaak zou dit een middel uit een Aziatisch land komen waar minder controle is op de betrouwbaarheid van de medicijnen. Zo kan een alternatief een marge van de werkzame stof bevatten die tussen de 80 en 125 procent ligt ten opzichte van het vertrouwde geneesmiddel. Patiënten met psychische aandoeningen lopen door een te veel of tekort hieraan risico op ernstige bijwerkingen. Dit meldt de NGM. 

  • Meer dan 30 meldingen over oplichting van ouderen in Hoeksche Waard

    De politie in de gemeente Hoeksche Waard heeft in april meer dan 30 meldingen ontvangen over telefonische oplichting van ouderen. Vooral 70-plussers zijn doelwit van babbeltrucs, waarbij soms tot wel duizenden euro’s per persoon afhandig wordt gemaakt. Bij de helft van de slachtoffers lukte het de daders gelukkig niet om hen daadwerkelijk op te lichten. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

  • Zorg bij zorgboerderij Zonnehoeve gestopt na acuut risico voor cliënten

    Zorgboerderij Zonnehoeve is gestopt het verlenen van zorg. Dit droeg de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de zorgboerderij op 5 maart op via een bevel. Er waren te  grote risico’s voor de cliënten met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek, omdat er geen professionele begeleiding meer beschikbaar was voor beschermd wonen. Dit meldt IGJ. 

  • Minder vrouwen starten met uitsluitend borstvoeding bij de geboorte

    Niet eerder was het aantal moeders dat startte met uitsluitend borstvoeding zo laag. 53 procent van de moeders geeft uitsluitend borstvoeding bij de geboorte van hun baby. 76 procent geeft een combinatie van borst- en flesvoeding; een hoger percentage dan voorgaande jaren. Veel vrouwen beginnen hoopvol aan borstvoeding, maar 71 procent stopt toch eerder dan verwacht. Dit levert bij twee derde flinke teleurstelling op. Dit meldt het Voedingscentrum dat het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) hier onderzoek naar liet doen. 

  • Cel- en taakstraf voor moeder die zoontje ernstig mishandelde

    Voor het ernstig mishandelen van haar 11-jarige zoontje moet een 28-jarige moeder 2 maanden de cel in. Ze heeft een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Ook moet ze de maximale werkstraf van 240 uur uitvoeren. Dit meldt Rechtspraak.nl.

  • Zwangerschapsdiscriminatie: werknemers niet goed op de hoogte van hun rechten

    10 procent van de vrouwelijke werknemers heeft weleens zwangerschapsdiscriminatie meegemaakt op de werkvloer, blijkt uit onderzoek van ARAG onder duizend werkenden. 30 procent van de ondervraagden zegt geen stappen te ondernemen als ze zwangerschapsdiscriminatie zouden ervaren. Dit meldt ARAG.

  • Inspectierapport over in opspraak geraakte internist moet worden ingetrokken

    Een internist van het Maasstad Ziekenhuis eist in een kort geding dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vier rapporten over zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag intrekt. Hier is de rechter afgelopen week slechts deels in meegegaan. De IGJ moet één rapport, over de melding van de arts in opleiding tot specialist, intrekken. Hier zou niet genoeg wederhoor zijn gepleegd. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

meer nieuws