UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

"Spannende tijden voor de board en HR", aldus voorzitter Bert Roelofs

"Spannende tijden voor de board en HR", aldus voorzitter Bert Roelofs



Het zijn spannende tijden voor de board en HR. Niemand ontkomt eraan: steeds snellere veranderingen vragen om een een cultuur waarin veranderingsbereidheid (willen), het veranderingsvermogen (kunnen) en veranderingsmogelijkheden van medewerkers, leidinggevenden en de board centraal staat. En dat in een veranderende arbeidsmarkt. Zijn we klaar voor de toekomst is een vraag die ik de afgelopen maanden steeds vaker hoor stellen door bestuurders en verantwoordelijke HR managers. Persoonlijke ontwikkeling en wendbaarheid van medewerkers volstrekt zich in een context van permanente verandering. De vragen rond de fit tussen individuele medewerkers, functies/rollen die zij vervullen en de organisatie waarin zij werken zijn aan het veranderen. Organisaties worstelen met de vraag op welke wijze medewerkers zich kunnen mee ontwikkelen met de veranderende omstandigheden, is er een toenemend tekort aan werknemers met de juiste vaardigheden en heerst er een angst om waardevolle kennis te verliezen. Dit stelt organisaties o.a. voor de vraag: hoe kun je adequaat inspelen op de (dreigende) structurele mismatch tussen beschikbare en (toekomstig) benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers en hoe kunne we echt werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers?



Als HR2020 hebben wij het geluk gehad om met gepassioneerde en enthousiaste medewerkers van ruim 60 zorginstellingen te mogen samenwerken aan vraagstukken. Tijdens de meeste van deze inspirerende sessies stond er steeds weer een thema centraal. Op welke wijze is het mogelijk om de menselijke maat weer een centrale plek te krijgen in het dagelijkse werk van onze professionals. Deze oproep van vele van onze medewerkers zou ik graag op willen pakken. Ik hoop dat u dat met mij wilt doen tijdens deze Summit! Ik hoop u op woensdag 14 maart te ontmoeten.



Bert Roelofs, Voorzitter, Vereniging HR2020 Beweging












Voorzitter van de Vereniging HR2020 Beweging Bert Roelofs roept op tot het terugbrengen van de menselijke maat en deze weer een centrale plek te geven in het dagelijkse werk van onze zorgprofessionals. Welke sturing vraagt dit van u als bestuurder, toezichthouder of directeur (HR)?


 



meer nieuws